Contact

Wilt u meer weten over Wolthers Advies? Neem contact op.

Wolthers Advies
Gasthuisplaats 1
2611 BN Delft
+31(0)6  517 23 102
+31(0)15  25 66 710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wolthers Advies | Business Model Ontwikkeling

Veel ondernemingen en maatschappelijke organisaties drijven in de loop van de jaren weg van hun kerndoel. Hun marktpositie is niet langer uniek, het accent is verschoven van het bieden van maatschappelijk toegevoegde waarde naar kostenbeheersing en winstmaximalisatie. In een dergelijke situatie is het bedrijfsbelang de leidende factor en niet langer de klant en de werknemer.

Wolthers Advies neemt u graag mee om opnieuw uw unieke marktpositie te vinden en die te verankeren binnen uw organisatie. Wolthers Advies zoekt samen met u naar een positie die bij uw onderneming past. Deze positie vaststellen, ontwikkelen, uitbouwen en verankeren is onze kernactiviteit. Ons doel is een onderneming te bouwen waaraan mensen zich graag verbinden.

Wolthers Advies begeleidt Nederlandse ondernemingen, maar richt zich ook op organisaties die doen aan internationale samenwerking.

Jan Wolthers

Jan Wolthers heeft als manager in zowel het bedrijfsleven als ontwikkelingsorganisaties nieuwe businessmodellen ontwikkeld en geimplementeerd.

Jan zijn loopbaan ging van start bij DAF Trucks waar hij een software pakket ontwikkelde en uitrolde binnen de organisatie. Daarna heeft Jan bij Ernst & Young Management diverse veranderingstrajecten mogen begeleiden. In de tijd die volgde heeft hij bij verschillende andere organisaties businessmodellen en -systemen geimplementeerd en was hij enkele jaren actief als directielid van Van Dorp Installaties (vDI).

Sinds 2006 is hij actief als zelfstandig trainer en coach en helpt hij bedrijven en organisaties bij het opzetten en ontwikkelen van visie en strategie. Daarnaast is Jan gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingstrajecten.

Zijn aanpak kenmerkt zich als pragmatisch en concreet.

---

Iedere succesvol opererende organisatie heeft in de loop van de tijd een unieke marktpositie verworven. Jan Wolthers Advies gaat graag samen met u op zoek naar de sociaal toegevoegde waarde van uw bedrijf. Neem direct contact op!

Wolthers Advies internationaal

Wolthers Advies adviseert verschillende organisaties over het bestrijden van armoede door bedrijfsontwikkeling. De aanpak is erop gericht lokale bewoners op eigen kracht aan te laten sluiten bij de private sector. Dit doet Wolthers Advies voor zowel gepassioneerde jonge als volwassen ondernemers in landelijke en stedelijke gebieden.

Rond de volgende thema’s biedt Wolthers Advies consultancy, training en coaching aan:

 • Marktanalyses (market analysis)
 • Waardeketenontwikkeling (value chain analysis)
 • Ondernemerschap ontwikkeling (entrepreneurial development)
 • Talentenworkshop (youth self assessment)
 • Enterprises selection and development
 • Business planning
 • Business development
 • Strategieontwikkeling
 • Interim-programmamanagement
 • Context analysis

Wolthers Advies Nederland

Wolthers Advies adviseert en coacht ondernemers in Nederland op het gebied van bedrijfsvoering en helpt hen doelgericht ondernemen in een gezonde atmosfeer. We leven in een dynamische wereld waarin u als ondernemer blootstaat aan brede concurrentie. Binnen de markt is een unieke positie nodig om als onderneming succesvol te zijn. Dat moet een marktpositie zijn die past bij u als ondernemer en overeenkomt met uw passie.

Aan de hand van de managementmethode Business Model Generatie ontwikkelen we samen met u uw businessmodel. Vervolgens kijken we naar gezond ondernemerschap. Hoe realiseert u een klimaat waarbinnen mensen tot hun recht komen? Hoe zorgt u voor een hecht team waarbinnen gezonde discussies gevoerd kunnen worden? Vertrouwen en veiligheid zijn hierbij twee wezenlijke aspecten. Door teamtrainingen bouwen we aan deze structuur. Daarnaast worden ondernemers gecoacht naar gezond ondernemerschap.

Onze aanpak is gericht op het realiseren van een zogeheten 'love brand’ waaraan klanten en medewerkers zich graag verbinden. Wolthers Advies begeleidt u bij het implementeren van deze nieuwe strategie zodat uw bedrijfscultuur en het gedrag van uw medewerkers uw branding verstevigen. Binnen de volgende aandachtsgebieden biedt Wolthers Advies coaching, training en consultancy aan:

 • Visie en strategieontwikkeling
 • Bedrijfsmodelontwikkeling
 • Teamontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Vertrouwen en veiligheid opbouwen
 • Interim-management

Meer artikelen...